Notícies del lloc

Parlament Científic Jove

Parlament Científic Jove

per adminximo Chust Rambla -
Nombre de respostes: 0

Quatre alumnes de 1r de batxillerat de ciències o tecnològic del nostre institut (Amal Aboutarik, Marc Cruelles, Marta Garcia, i Òscar Lleixà) han participat els 6, 7 i 8 d'abril a Barcelona la tercera edició del Parlament Científic Jove, organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació en el marc del projecte "European Student Parliaments".

Els parlaments científics joves són llocs de trobada d'estudiants, científics i professors, durant els quals els participants discuteixen i decideixen sobre qüestions vinculades amb la ciència, com es fa als parlaments autèntics, amb audicions, comitès, propostes, votacions i decisions finals.

El tema general a debatre en aquesta tercera edició és "El futur de l'ésser humà", centrats en cinc àmbits: El cervell humà, viure i menjar sa, però com?, la reproducció canviant de la humanitat, l'optimització de l'ésser humà i imitant la natura.

Els joves han debatut sobre els temes i han pres decisions que han tingut que defendre i votar en el parlament de Catalunya. Les ponències s'han presentat, defensat i aprovat tal com succeeix en un parlament de veritat.

El que es busca amb el Parlament Científic Jove és introduir els estudiants en el procediments parlamentaris en temes de ciència i recerca. Els nostres joves, que són el futur de la societat, han d'aprendre a formar-se sobre temes científics complexos i saber avaluar-los i activitats com les del Parlament Científic Jovesón una fórmula fantàstica per poder assolir aquests objectius.

Joana Toro (Professora de Filosofia de l'Institut Els Alfacs)

PD aquells que vulguin més informació podeu entrar en: http://parlamentjove.fundaciorecerca.cat http://www.btv.cat/alacarta/btv-directe/44582/

Notícia_ParlamentCientífic Jove : http://www.btv.cat/alacarta/btv-directe/44582/